Vi søker en stjerne på kundeservice som vil bidra til at våre gjester får fantastiske opplevelser hos oss – sammen skaper vi stamgjester!

Vår fremtidige Service Manager har det lille ekstra, noe som kanskje er litt vanskelig å sette fingeren på, men gjestene våre vil definitivt merke det, – og det er noe som fører til at de ønsker å komme tilbake igjen, og igjen, og igjen…

På Fyri vil vi skape et miljø og en atmosfære som skiller seg ut, et miljø du vil elske å være i, føle en passion for, og sist men ikke minst, et miljø der vi alltid vil gjøre vårt beste for alle hotellets gjester.

Kulturen sitter ikke i veggene hos oss, den lever i våre ansatte! Det er ditt driv og profesjonalitet som gjør den store forskjellen og som tilføyer det lille ekstra.

Vårt mål er å skape stamgjester — som Service Manager vil du være en nøkkelperson som sikrer at våre gjester ønsker å komme tilbake til oss, gang på gang.

Du vil følge gjestereisen fra A-Å, før, under og etter gjestenes opphold. Du vil daglig jobbe operativt med gjestekontakt på huset og sikre at de får et best mulig opphold her hos oss. NPS (Net promoter score) er et av dine viktigste verktøy og med din kompetanse og hjelp vil vi sikre at det er på topp!

Du er profesjonell, med passion for god service, gjerne med en dose lekenhet og glimt i øyet.

  • Du elsker gjestekontakt og tilbakemeldinger fra gjester!
  • Du er drevet av nye utfordringer, er løsningsorientert og tør å tenke nytt for å stadig forbedre gjesteopplevelsen
  • Du samarbeider tett med våre avdelingsledere og sammen med dem utvikler du responser, holder workshops, driver prosjekter og utvikler rutiner
  • Du elsker å analysere data og jobbe aktivt med måleverktøy / sosiale medier som TripAdvisor, Facebook, Instagram og Review Pro (system for å analysere gjestetilfredshet) og svare på tilbakemeldinger fra gjester
  • Klagehåndtering er noe du også vil jobbe aktivt med. Det er derfor viktig at du er flink til å planlegge, organisere, ta ansvar og se det store bildet
  • Du må kunne skrive og snakke et skandinavisk språk, fortrinnsvis norsk

Hos oss er det menneskene som utgjør forskjellen, derfor leter vi etter en person med sprudlende energi; det er din personlighet, din drivkraft og ønske om å være en del av noe større, som vil være avgjørende.

Stillingen er en 100% fast stiling og arbeidstid vil være både hverdager, helger og noen ganger kvelder. Vi ønsker at du har dokumentert erfaring og resultater innen service.

Er du den rette personen for oss? La oss skape service i verdensklasse sammen!

Klar for å søke? Send oss gjerne din søknad allerede nå – senest i slutten av januar! Vi gleder oss til å høre fra deg!

Søknad

 

Om stillingen

 

Logg inn

Registrer profil

Glemt passord