Hol Ysteri

Håndtverksyster til Hol i Hallingdal

  • Heltid
Hol

"Lyst til å lage ost i verdensklasse?

Midt mellom Oslo og Bergen ligg ei vakker fjellbygd der folk har drive gardsdrift og ysta ost i hundrevis av år. Her beitar dei flottaste kyrne på det friskaste fjellgraset, og glade geiter sprett rundt i fjellheimen om sumaren og vel seg ut dei mest velsmakande urtene til mjølkeproduksjonen. Slikt blir det ost i verdsklasse av. No har du muligheten til å være med på neste kapittel av soga.

Ostebygda har to ysteri som yster mange slags oster, og me har også eit levende stølsliv med tilvirkning av stølsprodukter som smør, rumme, Trøgost og kyost. Ostebygda består av totalt 7 produsenter som lever for at kulturarven rundt ysting skal ivaretas og formidles. Hol Ysteri som yster Prestholt Geitost, Leirgrøv, Prosten, Husara, og 3 typer kvitost for Hamarsbøen treng fleire hender, og altså meir arbeidskraft!

Å yste er ein livsstil, og er du interessert i å jobbe mykje, målrettet og med den fineste råvare landet vårt har å by på, ja då er dette jobben for deg!"

Ved ansettelse hjelper vi til med bolig om nødvendig. Lønn etter avtale og ellers er du hjertelig velkommen til å stille spørsmål om stillingen, arbeidsoppgaver og annet!

++Relativ arbeidserfaring og kunskap innen melkeforedling er nødvendig++, ellers ingen krav om utdannelse.

Søknad

Søknadsfrist:
Snarest

Om stillingen

Ansettelsesform:
Fast
Heltid/deltid:
Heltid
Antall stillinger:
1
Sektor:
Privat
Oppstart:
01.01.1970
Kommune:
Hol

Om arbeidsgiveren

Arbeidsgiver:
Hol Ysteri
Hjemmeside:
https://Holysteri.no
Adresse:
Nreolsgutu 7, 3576

Hol Ysteri ble startet i 2016 etter behov for større plass og tilrettelagt produksjon for hvite oster og andre melkeprodukter.

Prestholt Geitost blei starta i 1989, da familien Stenberg kom flyttande til bygda og overtok garden Rudningen med stølane Prestholt og Leirgrøv. Med seg på flyttelasset hadde dei ein ostetradisjon frå Osterøy på Vestlandet, som dei brukte som utgangspunkt for å lage den originale brunosten sin. Den lagar dei framleis, men i 2016 starta sonen Tim opp Hol Ysteri i Hol sentrum. Hol Ysteri har også lokalmatbutikk.

Om søknaden

Publisert:
07.11.2021
Sist endret:
03.12.2021