Site logo
Om arbeidsgiveren

  

Ydmyk og stolt, en historie om respekt

Snekkerbrødrene Oddvar og Per Oland startet Hallingdal Hytteservice i 1986 med en tidløs og ganske enkel forretningsidé: godt snekkerarbeid helt ned til minste detalj levert til rett tid og avtalt pris.

Målet var å sikre nok arbeid og fornøyde kunder, gjerne ei hytte eller to og noen tilbygg i året. Godt snekkerarbeid og fornøyde kunder er fortsatt målet, selv om bedriften og produksjonen har vokst litt hvert år siden starten.

Når du har yrkesstolthet og kan det du holder på med, så gjør du jobben skikkelig – det handler kort og godt om å ha respekt for faget.

Fornøyde kunder fører til at ord og anbefalinger sprer seg, eller omdømmebygging som det vel kalles i mer urbane kretser. Den en gang så lille snekkerbedriften vår har blitt passe stor, noen vil kanskje kalle oss en betydelig aktør innen eiendomsutvikling – og -drift.

Selv er vi mest fornøyd med at vi nå er store nok til å ha full kontroll på kvaliteten, fra første spadetak til overlevering av nøkkelferdige hytter og leiligheter. Vi har alle fagfolkene som trengs ansatt i selskapet, og vi overvåker produksjonen av gulv, tak og veggelementer. Det går ikke en dag uten at enten Oddvar, Per eller Stian Oland besøker og følger opp bygg og leiligheter som er under oppføring. Er listingen av taket fagmessig utført eller er det en liten millimeter glipe som må korrigeres?

Det går som oftest uker og måneder mellom hver gang en av de tre Olandene finner detaljer som må rettes. Bedriftskulturen, viktigheten av å gjøre godt arbeid, sitter i veggene og er det aller første du lærer som nyansatt i Hallingdal Hytteservice. Vi skal ha respekt for kundene og for faget, og vi skal alltid være stolte av det vi leverer.

Apropos levering, du vil alltid møte Oddvar, Per eller Stian når du er på visning eller ved overlevering. Fordelen er at du treffer en som kjenner prosjektet, og hver enkelt enhet, bedre enn noen annen. Litt fordi vi fortsatt blir like glade for å vise frem det vi bygger som vi var i -86, men mest for at kundene skal oppleve den ekstra tryggheten det gir å snakke med en kunnskapsrik håndverker.

Fra tid til annen får vi høre at Hallingdal Hytteservice nå er på et nivå hvor vi bør skalere opp virksomheten, mangedoble produksjonen og omsetningen. Det kommer ikke på tale. Vi er håndverkere, ikke investorer.

 

Milepæler

 • 1986: Brødrene Oddvar og Per Oland starter Hallingdal Hytteservice as.
 • 1990: Bedriften bygger og flytter til nytt administrasjonsbygg på Torpo.
 • 1993: Etablerer produksjonshall for veggelementer til hytter og leiligheter.
 • 1995: Eiendomskjøp på Gol, utvikler Petterbråten boligfelt. Kjøper og utvikler Lauvsjø og Skarslia hyttefelt.
 • 1997: Overtar 50% av Hallingdalsbruket, utvikler Hallingtorv og grønn mur.
 • 1999: Overtar Bergsjø Høyfjellshotell, utvikler 115 leiligheter her.
 • 2008: Overtar nedlagte Torpomoen HV-skole, øker fra 30 til 60 lokale arbeidsplasser.
 • 2009: Utvikler og bygger Kikut Panorama
 • 2011: Utvikler og bygger Geilotunet.
 • 2013: Kjøper «hullet» på Geilo, utvikler og bygger Geilotorget.
 • 2019: Utvikler og bygger Breidablikk.
Nøkkeldata
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Logg inn

Registrer bruker

Forgotten Password